Omleta cu cartofi rasi

de Adi in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2016 | 15914 vizualizari

 

Omleta este preparatul cel mai potrivit pentru mic dejun, după părerea noastră, mai ales pentru că se poate combina cu foarte multe ingrediente: carne, cartofi, cârnați, ceapă, verdeață, brânzeturi, etc.
Este preparatul pe care noi, băieții din casă, îl facem în fiecare weekend.
De data aceasta, am ales să preparam omletă cu cartofi rași, mărar și puțină mozzarella și am servit-o cu legume proaspete și branză telemea, alături de o cană cu lapte.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă medii
  • 3 cartofi albi, medii
  • puțină mozzarella rasă
  • 4-5 fire mărar verde
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu cartofi rasi:

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția.

Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu.

Turnăm compoziția de omletă cu cartofi rași, în ea și o lăsăm să se prepare bine pe prima parte, apoi o întoarcem cu ajutorul unei spatule.

Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decat o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă.

Este foarte gustoasă și mai ales sățioasă, dintr-o porție, așa cum am făcut-o eu, pot servi 2 persoane.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Focul îl lăsăm la intensitate medie, pentru a nu se rumeni prea repede omleta la exterior, iar cartofii să rămână nepreparați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi rasi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie